Ministrul italian de Externe trebuia să se întâlnească cu omologul său francez, în încercarea de a reface relațiile dintre cele două state, care au devenit tot mai fragile în ultima perioadă. Antonio Tajani a declarat însă că Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne, a insultat Italia cu comentariile sale la adresa Giorgiei Meloni.

“Insultele aduse guvernului și Italiei de ministrul Darmanin sunt inacceptabile. Nu acesta este spiritul în care ar trebui abordate provocările comune europene”, a scris Tajani pe Twitter.

Darmanin a declarat, în cadrul unei emisiuni, că Giorgia Meloni nu este capabilă să rezolve problema pentru care a fost aleasă și că i-a mințit pe italieni când a spus că va pune capăt numărului în creștere de migranți care vin cu bărcile în Italia.

Parisul a emis rapid un comunicat, prin care a încercat să transmită Romei disponibilitatea sa de a lucra împreună, însă Tajani nu și-a reluat călătoria.

Aceasta este însă doar una dintre neînțelegerile pe care Roma și Paris le-au avut de când Giorgia Meloni a preluat funcția de premier, aflându-se în fruntea unui guvern naționalist și cu viziuni diferite față de cele ale lui Emmanuel Macron. 

Gerald Darmanin, un susținător al președintelui său, a intrat anul trecut într-un alt scandal cu Italia, pe care a numit-o egoistă pentru că a refuzat să lase o navă de salvare să se oprească în porturile sale, redirecționând-o spre Franța.

Ministrul de Interne al Franței a comparat-o pe Meloni cu Marine Le Pen, contracandidata lui Macron, afirmând că “Extrema dreapta are un viciu. Acela de a minți populația”

Italia a înregistrat o creștere a numărului de migranți care au intrat în țară de când Meloni a câștigat puterea anul trecut. Peste 42 de mii de persoane au venit în Italia de la începutul anului, față de aproximativ 11 mii în aceeași perioadă a anului trecut. 

Giorgia Meloni și-a construit campania politică în jurul promisiunii că va contribui la reducerea numărului de migranți ilegali. A promis că va stabili pedepse dure pentru cei care facilitează intrarea ilegală a migranților în Italia.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday