Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a răspuns înalților oficiali ruși care susțin că Ucraina s-ar afla în spatele unui atac cu dronă asupra palatului Kremlinului. Rareori, președintele ucrainean face comentarii în legătură cu astfel de evenimente.

Un purtător de cuvânt al acestuia a declarat că “ceea ce s-a întâmplat la Moscova este, în mod evident, conceput pentru a escalada situația, înainte de 9 mai (când va avea loc parada de Ziua Victoriei)”.

Anterior, un reprezentant al Administrației Prezidențiale din Rusia a informat că statul “își rezervă dreptul de a lua măsuri de răzbunare oriunde și oricând se consideră necesar”. Președinția rusă susține că fragmente de drone au căzut pe clădire, dar că nu au fost victime sau pagube materiale.

BBC subliniază că Vladimir Putin, președintele Rusiei, beneficiază de o protecție personală foarte ridicată. Editorul pentru Rusia al BBC spune că este “uimitor de crezut” că două drone ar putea ajunge în apropierea Kremlinului. De asemenea, Mick Mulroy, ofițer CIA, a declarat că este puțin probabil ca Ucraina să fi dorit cu adevărat să îl ucidă pe Putin, întrucât acesta nu se afla în acel moment în palat, iar serviciile secrete ucrainene știau în mod cert acest detaliu. A adăugat că atacul ar fi putut să fie o încercare a Kievului de a demonstra că pot ajunge oriunde, chiar și în capitala Rusiei. Nu exclude totuși nici varianta ca atacul să fie un pretext al Moscovei pentru organizarea unor atacuri asupra civililor.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday