Înscrierile se vor face pe regiuni și vor fi deschise prima oară în București-Ilfov, începând cu data de 19 mai 2023, ora 10. Ulterior, din 24 mai, solicitanți din regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) vor putea depune dosarele, iar înscrierile vor continua cu alte regiuni, conform următorului calendar:

Unitățile de cult vor putea aplica începând cu data de 27 iunie. Bugetul total alocat pentru program este de 1,75 miliarde de lei, de care vor beneficia aproximativ 85 de mii de gospodării.

Având în vedere importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de către cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu a depus toate eforturile pentru simplificarea accesului persoanelor fizice la Program, prin elaborarea unei noi aplicații informatice. Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice. Ne dorim ca programul să fie un real  succes și să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanțare organizate până acum” a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday