Update: Președintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse) a declarat că presupusul atac ucrainean asupra Kremlinului este ”un atac împotriva Rusiei” și a cerut folosirea ”armelor capabile să oprească și să distrugă regimul terorist de la Kiev”.

Într-o postare pe un canal de Telegram, Vyacheslav Volodin a spus că ”nu pot exista negocieri” cu Volodimir Zelenski după presupusul atac, deși Kievul a negat orice implicare. Oficialul rus a mai adăugat că regimul de la Kievul amenință securitatea ”Rusie, Europei și a întregii lumi”.

Update: Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Zelenski, a declarat pentru Reuters că Kievul “nu are nicio legătură cu acest atac”. Acesta a argumentat că atacarea Kremlinului “nu ar schimba nimic pe câmpul de luptă, ci doar ar provoca Rusia să întreprindă acțiuni mai radicale”.

Știrea inițială:

“Regimul de la Kiev a încercat să lovească cu drone reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, transmite Moscova, care precizează că dronele au fost distruse, iar resturile acestora au căzut în zona din apropierea reședinței președintelui Rusiei, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Imaginile de pe rețelele de socializare rusești arată nori de fum care se ridică în zona Palatului principal al Kremlinului, și cum o porțiune dintr-un acoperiș a luat foc. Totuși, veridicitatea lor nu a fost confirmată până acum.

“Ca urmare a actului terorist, președintele Federației Ruse nu a fost rănit. Programul său de lucru nu s-a schimbat și continuă ca de obicei”, se mai arată în comunicatul oficial. Kremlinul cataloghează această acțiune ca fiind un act terorist planificat “și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, la parada din 9 mai, la care este planificată și prezența unor oaspeți străini”.

Surse: BBC, Reuters, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday