Conform generalului Vadim Skibitsky, adjunctul serviciului de informații militare al Ucrainei (GUR), operațiunile recente ale ucrainenilor în peninsula Crimeea “le provoacă teamă rușilor”. Declarațiile oficialului ucrainean au fost făcute în contextul în care, în ultimele săptămâni, ucrainenii au atacat cu drone navale portul Sevastopol, iar în regiune au ars mai multe depozite petroliere și de carburanți.

“Vedem că rușilor le este teamă. Aceeași bază din Sevastopol și alte facilități militare sunt acum puternic păzite, ocupanții își echipează pozițiile pentru a se proteja împotriva oricăror atacuri împotriva acestei infrastructuri”, afirmă Skibitsky.

Reprezentantul GUR a mai adăugat că, până acum cinci luni, Armata Rusă nu s-a concentrat pe apărarea Crimeei, însă strategia rușilor s-a schimbat după succesul operațiunilor ucrainene în Harkov și Herson. Ministerul britanic al Apărării a estimat recent că rușii au construit “printre cele mai extinse fortificații și sisteme de apărare văzute în ultimele decenii în lume“, în Crimeea și în regiunile de graniță cu Ucraina.

Skibitsky a menționat că Armata Ucrainei ia în calcul o operațiune militară în Crimeea: “Nu va fi foarte ușor, pentru că ei consideră Crimeea ca fiind ultima fortăreață și vor încerca să apere peninsula până la capăt”.

Sursă alternativă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday