Update ora 15:00: Autoritățile de la Belgrad au transmis că băiatul care a comis atacul este născut în 2009. La fața locului a fost descoperită și arma crimei, un pistol pe care acesta l-a luat de la tatăl său, dar și patru cocktailuri molotov. Potrivit oficialilor din ministerul sârb al Internelor, atacul era plănuit de o lună, dar până în acest moment motivul rămâne necunoscut.

Potrivit informațiilor oferite de polițiști, băiatul a intrat azi dimineață în școală, l-a împușcat prima dată pe paznic, care a și decedat, și a început să tragă asupra elevilor. A ucis opt copii (șapte fete și un băiat) și a rănit alți șase elevi și un profesor.

UPDATE ora 12:40 Ministerul sârb al Afacerilor Interne a confirmat că opt copii și un paznic au fost uciși, în cadrul atacului armat de la școala gimnazială. Alți șase elevi și un profesor au fost răniți și duși la spital.

Știrea în formă inițială: Poliția spune că minorul a folosit pistolul tatălui său și a tras către paznicul școlii și către alți elevi. Potrivit presei internaționale, poliția a confirmat deocamdată că paznicul a murit, iar alți cinci copii sunt răniți. Tabloidul sârbesc Novosti spune însă că cel puțin opt persoane, dintre care șapte copii, și-au pierdut viața și că atacatorul era sub influența drogurilor.

Polițiștii au declarat că atacatorul, elev la o școală din centrul Belgradului, a fost arestat. Autoritățile au creat un perimetru de siguranță în jurul școlii și au deschis o anchetă.

Împușcăturile în masă sunt relativ rare în Serbia, care are legi foarte stricte privind armele de foc. Dar zona Balcanilor de Vest este plină de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor și tulburărilor din anii 1990, scrie Reuters.

Surse alternative: Novosti.rs, Telegraf.rs, Reuters

Foto: Facebook/Ministerul sârb al Afacerilor Interne

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday