Rusia a lansat o a treia rundă nocturnă de atacuri asupra Kievului în șase zile, au declarat autoritățile orașului miercuri dimineața, dar sistemele de apărare aeriană au distrus toate dronele, înainte ca acestea să-și atingă ținta. Nu s-au raportat victime sau distrugeri. Din primele informații, în atacul de azi-noapte, Rusia a utilizat numai drone iraniene (Shahed), nu și rachete de croazieră, mult mai scumpe, așa cum s-a întâmplat în ultimele două atacuri. Acesta a fost al treilea bombardament nocturn, din ultimele șase zile.

În regiunea Krasnodar-Krai, din Rusia, aproape de Podul Crimeei, un depozit de carburanți arde, miercuri dimineața. Nu este clar dacă acesta a fost atacat de drone ucrainene, așa cum s-a întâmplat acum câteva zile cu terminalul petrolier din Sevastopol (Crimeea) sau este vorba de un accident.

Forțele ruse au efectuat atacuri la sol limitate pe Frontul de Est (Kupiansk-Svatove-Kreminna) și au înaintat marginal în jurul Bakhmut și de-a lungul frontului Avdiivka-Donețk, în Donbas. Potrivit ISW, care citează surse ruse, ucrainenii au efectuat contraatacuri limitate și localizate, în zona Avdiivka. În schimb, pe Frontul de Sud, forțele ucrainene continuă să opereze în jurul insulelor din delta fluviului Nipru.

Surse: Reuters, PravdaUA, ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday