Poliția informează că bărbatul a fost reținut în jurul orei locale 19:00, după ce acesta s-a apropiat de porțile Palatului Buckingham și a început să arunce cu mai multe obiecte pe terenul din fața reședinței regale. Ofițerii transmit că printre obiectele aruncate de suspect se numără și cartușe de pușcă. 

Bărbatul a avut asupra sa și “un bagaj suspect”, mai informează Poliția Metropolitană. Acesta a fost arestat sub suspiciunea de posesie de armă de foc, iar obiectele aruncate pe terenul din fața Palatului Buckingham au fost recuperate. 

În același timp, presa britanică vorbește și despre o “explozie controlată” ce ar fi avut loc în fața reședinței regale. “Nu au existat focuri de armă sau persoane rănite. Ofițerii rămân la fața locului, iar cercetările continuă”, a declarat unul dintre reprezentanții poliției, Joseph McDonald.

Presa din Marea Britanie mai scrie că Regele Charles al III-lea și Camilla, Regina Consoartă, nu se aflau la Palatul Buckingham la momentul incidentului. Ceremonia de încoronarea a Regelui Charles al III-lea și a soției sale va avea loc sâmbătă. 

Surse: Comunicatul Poliției, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday