Acțiunea, în valoare de două miliarde de dolari, împotriva Apple a fost intentată de Justin Gutmann, reprezentantul cumpărătorilor din UK, în numele tuturor utilizatorilor de iPhone din Marea Britanie. 

Acesta acuză Apple că ar fi folosit baterii neconforme în producția sa de telefoane, care se deteriorează în timp, fără să emită un avertisment în acest sens. De asemenea, compania ar fi preinstalat, în secret, în telefoane un instrument de gestionare a energiei, care a limitat performanța bateriei.

Apple a negat acuzațiile și a susținut că bateriile folosite de companie nu sunt defecte, cu excepția unui număr mic dintre acestea, folosite la modele iPhone 6S, care au fost însă înlocuite gratuit. 

De asemenea, în ceea ce privește instrumentul de gestionare a energiei, care a fost introdus în 2017 ca o necesitate pentru a contribui la îmbunătățirea bateriilor mai vechi, Apple a declarat că acesta a redus performanța modelelor de iPhone 6, în medie cu 10%.

În ciuda declarațiilor companiei, avocații lui Justin Gutmann amintesc de cazul din SUA, din 2020, în care Apple a fost ținta unei acuzații colective similare cu cea de acum din UK. Apple s-a angajat în 2019, în Marea Britanie, să fie mai transparentă în ceea ce privește starea bateriei telefoanelor pe care le produce.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Liberte Digital / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday