Acțiunile PacWest au coborât în cursul după-amiezii cu aproximativ 30%, în timp ce acțiunile Western Alliance Bank și KeyCorp au scăzut cu 21%, respectiv 10%. Investitorii sunt în continuare îngrijorați de faptul că criza declanșată de închiderea Silicon Valley Bank și Signature Bank în luna martie ar putea cuprinde și alte bănci de dimensiuni medii, mai vulnerabile în cazul unor șocuri ce vizează băncile mari. Indicele KBW Regional Banking a scăzut cu 5,2% marți, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, după pierderile de 2,7% de luni.

Cu toate acestea, analiștii au declarat că achiziționarea de către JPMorgan a majorității activelor First Republic a stins riscurile de contagiune. Directorul general al JPMorgan a declarat luni că faza inițială a crizei băncilor regionale s-a “încheiat”, iar printre analiștii de pe Wall Street exista un optimism prudent cu privire la faptul că problemele legate de retragerile masive de depozite au fost limitate.

Totuși, acțiunile marilor bănci au scăzut și ele marți, deși nu la fel de puternic. Goldman Sachs și Morgan Stanley au pierdut fiecare aproximativ 2%, iar acțiunile JPMorgan au scăzut cu 1,4%.

Surse: Reuters, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday