Tehnologia dezvoltată pentru Formula 1 a fost utilizată mai mereu, în cele din urmă, de constructorii auto tradiționali, scrie Reuters. Totuși, decizia producătorului auto german de a implica inginerii din F1 în dezvoltarea de vehicule electrice este fără precedent, deoarece încorporează mentalitatea de curse și expertiza tehnologică direct în dezvoltarea produsului.

După decenii în care au fost considerați cei mai buni dezvoltatori de motoare cu combustie internă, producătorii auto tradiționali precum Mercedes au rămas în urma Tesla în domeniul vehiculelor electrice. Experții din industrie cred acum că echipa de ingineri a Mercedes din Formula 1 i-ar putea ajuta să revină în cursă.

Deținem un avantaj aici, cu inginerii F1, de care alții nu se pot bucura. Tesla nu dispune de un astfel de avantaj. Nici alte echipe de F1 nu au acest avantaj”, a declarat Markus Schaefer, directorul tehnic al Mercedes. Acesta a mai spus că, aplicând această abordare, producătorul auto a redus timpul de dezvoltare a noilor vehicule electrice de la o medie de 58 de luni, la aproximativ 40 de luni. 

Nimeni nu simte mai mult decât Mercedes presiunea de a deveni iar lider în materie de inovație. Trebui să se impună, sau altfel vor pierde tot ceea ce implică numele Mercedes”, a declarat Steve Merkt, unul dintre șefii de departament din cadrul companiei TE Connectivity, specializată în furnizarea de componente pentru industria auto.

Anul trecut, Mercedes a prezentat conceptul EQXX, un vehicul complet electric “super-eficient” cu o autonomie a bateriei de peste 1.200 de km, dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 a constructorului german.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday