Sindicatul care-i reprezintă pe scenariștii de la Hollywood a transmis că nu a ajuns la o înțelegere echitabilă cu studiourile de producție, “având în vedere criza existențială cu are se confruntă scenariștii. Studiourile și-au închis ușile pentru forța de muncă și le-au deschis pentru freelanceri”.

În comunicatul emis de comitetul sindical de negociere se mai arată: “Punctele principale de dezacord sunt <<condiția personalului obligatoriu>> și <<durata angajării>>, propuneri ale sindicatului scenariștilor care ar obliga o companie să doteze un spectacol cu un anumit număr de scenariști pentru o anumită perioadă de timp, indiferent dacă este nevoie sau nu”.

Dezacordul dintre cele două părți sugerează că sindicaliștii ar putea intra într-o grevă lungă. Ultima grevă a început în noiembrie 2007 și a durat o sută de zile, până în februarie 2008, și a provocat daune de două miliarde de dolari.

De această dată, ar fi afectate imediat emisiunile de tip late night shows sau telenovelele cu difuzare zilnică, care fie sunt transmise în direct, fie au doar puține episoade filmate în avans. 

Mișcarea vine într-un moment în care ambele părți spun că se confruntă cu probleme financiare. Multe dintre companiile de producție au înregistrat scăderi ale prețului acțiunilor, ceea ce a determinat reduceri de salarii și disponibilizări. Scenariștii au acum mai puține oportunități de angajare și sunt remunerați mai puțin pentru producții care rămân ani de zile la vizionare pe platformele de streaming.

Deși nu toți membrii sindicatului scenariștilor lucrează în prezent, greva ar putea avea implicații pe scară largă pentru industrie și activitatea economică din state precum California sau New York. Potrivit unei estimări a AMPTP, până la 20.000 de persoane care lucrează la 600 de producții ar putea fi forțați să-și oprească activitatea, dacă scenariștii intră în grevă.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday