Prețul pentru țițeiul european Brent, cu livrare în iulie, a scăzut cu 0,8% (61 de cenți), la 79,72 de dolari/baril. În același timp țițeiul american West Texas a suferit tot o scădere de 0,8%(63 de cenți) și se tranzacționează acum la 76,15 dolari/baril.

Analiștii estimează că Rezerva Federală a SUA urmează să majoreze în această săptămână încă o dată dobânda de referință, cu 0,25%. În ultimul an, FED a majorat în repetate rânduri rata dobânzii de politică monetară, de la aproape zero cât era în martie anul trecut,  la intervalul actual de 4,75% – 5%.

În același timp, indicele de achiziții din industria prelucrătoare din China a scăzut la 49,2 de la 51,9 în martie, potrivit datelor oficiale publicate duminică. Activitatea fabricilor din Japonia, a treia cea mai mare economie a lumii, a scăzut, de asemenea, pentru a șasea lună consecutiv în aprilie.

Vineri, prețul petrolului a crescut în cea mai mare parte cu peste 2%, după ce firmele energetice au raportat profituri, iar datele din SUA au arătat că producția de țiței a scăzut, în timp ce cererea a crescut. Producția de țiței din SUA a scăzut în februarie la 12,5 milioane de barili pe zi, cel mai scăzut nivel din decembrie, pe când cererea de combustibili a crescut la aproape 20 de milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel din noiembrie, potrivit Energy Information Administration.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday