Război în Ucraina. Rusia a ridicat în această dimineață în aer un număr mare de bombardiere strategice, dar acestea au lansat doar 18 rachete de croazieră asupra Ucrainei. 15 dintre ele au fost interceptate de antiaeriana ucraineană.

Potrivit comandamentului ucrainean, nouă bombardiere Tupolev Tu-95, din regiunea Murmansk și două Tu-160, de la Marea Caspică, au decolat la ora 2:30 dimineața. Era așteptat un bombardament de amploare, dar acestea au lansat, în medie doar două rachete de fiecare, majoritatea interceptate.

Deși rezidenții din Kiev au raportat trageri ale bateriilor antiaeriene, nicio rachetă rusească nu a lovit capitala Ucrainei, ceea ce sugerează că toate au fost interceptate. “Rapoartele inițiale arată că toate rachetele și dronele inamice din spațiul aerian al Kievului au fost distruse de către forțele noastre de apărare aeriană. Până acum nu au fost raportate victime în rândul populației civile sau daune aduse clădirilor rezidențiale sau infrastructurii”, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev.

În ultimele 24 de ore, forțele ruse au efectuat atacuri la sol în jurul orașului Bakhmut și de-a lungul liniei Avdiivka-Donețk, în Donbas. Nu au fost raportate atacuri pe Frontul de Est sau pe Frontul de Sud.

Surse alternative: PravdaUA, ISW

Folosim cookies