New York. Artistul Ed Sheeran a cântat la chitară în boxa martorilor, în încercarea de a convinge o curte cu juri că piesa sa “Thinking Out Loud” nu este un plagiat al melodiei “Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye.

Interpretarea melodiei a avut loc la o oră după începerea audierii, când artistul a fost rugat de către avocatul său să explice cum i-a venit ideea piesei, care a ajuns pe primul loc în 2014 în mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie, SUA și Irlanda.

Ed Sheeran și-a luat chitara, spunând juriului că compoziția a venit natural pentru el, adăugând apoi că ar putea scrie până la nouă melodii într-o zi.

Avocații acuzării au prezentat la începutul acestei săptămâni o înregistrare video în care Ed Sheeran face o tranziție perfectă între “Thinking Out Loud” și “Let’s Get it On” într-o interpretare live despre care au spus că echivalează cu o mărturisire a faptului că a copiat cântecul. Artistul a explicat că a fost destul de simplu să schimbe între cele două melodii, deoarece acestea sunt scrise în aceeași tonalitate.

Sheeran este acuzat  de către familia lui Ed Townsend că a copiat “Let’s Get It On”, hit din 1973 compus împreună cu Marvin Gaye. Gaye a murit în 1984, iar Townsend a murit în 2003. 

Nu este prima dată când Sheeran se află în sala de judecată în legătură cu muzica sa. În 2017, el și-a apărat, în fața unui tribunal britanic piesa “Shape of You” și a câștigat.

Surse alternative: Sky News, Reuters, CNN

Folosim cookies