Interpretarea melodiei a avut loc la o oră după începerea audierii, când artistul a fost rugat de către avocatul său să explice cum i-a venit ideea piesei, care a ajuns pe primul loc în 2014 în mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie, SUA și Irlanda.

Ed Sheeran și-a luat chitara, spunând juriului că compoziția a venit natural pentru el, adăugând apoi că ar putea scrie până la nouă melodii într-o zi.

Avocații acuzării au prezentat la începutul acestei săptămâni o înregistrare video în care Ed Sheeran face o tranziție perfectă între “Thinking Out Loud” și “Let’s Get it On” într-o interpretare live despre care au spus că echivalează cu o mărturisire a faptului că a copiat cântecul. Artistul a explicat că a fost destul de simplu să schimbe între cele două melodii, deoarece acestea sunt scrise în aceeași tonalitate.

Sheeran este acuzat  de către familia lui Ed Townsend că a copiat “Let’s Get It On”, hit din 1973 compus împreună cu Marvin Gaye. Gaye a murit în 1984, iar Townsend a murit în 2003. 

Nu este prima dată când Sheeran se află în sala de judecată în legătură cu muzica sa. În 2017, el și-a apărat, în fața unui tribunal britanic piesa “Shape of You” și a câștigat.

Surse alternative: Sky News, Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday