Peste 98% din vehiculele de luptă promise Ucrainei au fost deja livrate. Asta înseamnă peste 1.550 de vehicule blindate, 230 de tancuri și alte echipamente, inclusiv cantități mari de muniție. În total, am pregătit și echipat mai mult de nouă noi brigăzi ucrainene de blindate ucrainene. Acest lucru va pune Ucraina într-o poziție puternică pentru a continua să recâștige teritoriul ocupat”, a declarat Jens Stoltenberg.

Declarațiile secretarului general al NATO au avut loc în cadrul unei întâlniri cu premierul din Luxemburg, căruia i-a mulțumit pentru ”contribuția la grupul de luptă multinațional al NATO din România și pentru sprijinul puternic al țării pentru agenda Alianței privind schimbările climatice și securitatea”.

Stoltenberg a mai adăugat că împărțirea sarcinilor va fi un subiect important pentru viitorul Summit NATO de la Vilnius din iulie. ”Într-o lume mai periculoasă, trebuie să investim mai mult și mai bine în apărarea noastră”, a declarat acesta, care a încurajat Luxemburgul să-și crească cheltuielile pentru Apărare, în ceea ce a numit ”cheia pentru o împărțire echitabilă a sarcinilor între America de Nord și Europa”.

Sursă: NATO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday