Michel a fost găsit vinovat pentru zece capete de acuzare și riscă 20 de ani de închisoare. Printre acestea se numără finanțarea ilegală a campaniei electorale a lui Barack Obama din 2012 dar și acțiuni în favoarea guvernului chinez pentru influențarea foștilor președinți Obama și Trump.

Michel a mărturisit că a primit 20 de milioane de dolari, în 2012, pentru a face o fotografie cu Barack Obama, iar procurorii au susținut că Michel a direcționat ulterior peste 800.000 de dolari din acești bani, prin diverși intermediari, către campania lui Obama.

 Apropiat de omul de afaceri malaesian, Jho Low, investigat de autoritățile americane din 2017 pentru fraude ce au implicat fondul suveran malaesian, Michel a primit de la acesta peste 100 de milioane de dolari pentru a determina oprirea anchetei asupra lui Low. Procurorii mai spun că Michel a încercat să determine, la cererea guvernului Chinei, extrădarea unui disident. Despre Low, care este căutat de autoritățile americane, se crede că a fugit în China.

În vârstă de 51 de ani, Pras Michel este originar din New York și a fost printre membrii fondatori ai formației hip-hop Fugees, în 1994. Ulterior, Michel a devenit actor și producător de seriale, câștigând un premiu Emmy cu serialul The Bay, în 2017.

Sursă alternativă: The Washington Post 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday