Sibiu: Două autocare cu 86 de copii și 7 adulți s-au tamponat, pe DN1. Update: Potrivit DSU, 33 de copii și un adult au fost transportați la spital cu traumatisme minore, conștienți și cooperanți.

Update ora 23:05: Bilanțul final arată că 86 de copii și 7 adulți au fost implicați în accident. Dintre aceștia, 33 de copii și un adult au fost transportați la spital, cu traumatisme minore și diferite contuzii, conștienți și cooperanți. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat.

Update ora 22:30: Conform ultimelor informații transmise de DSU, numărul copiilor transportați la spital a crescut la 10. Toți sunt conștienți și cooperanți.

Update ora 22: DSU informează că patru copii au fost duși la spital, după acordarea asistenței medicale la fața locului. Au dureri cervicale, dar sunt conștienți și cooperanți.

Știrea în formă inițială: Cele două autocare, care transportau șase adulți și 84 de copii cu vârste între 15 și 18 ani, s-au tamponat pe DN1 în localitatea Bradu. Până la momentul actual au fost îngrijiți medical 34 de copii (atac de panică și diverse traumatisme), a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) pentru Biziday.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Sibiu, Crinu Vasile Scridon, a explicat la Antena 3: “Este vorba despre două autocare care s-au ciocnit față-spate. S-a activat Planul Roșu de intervenție. Sunt 85-90 de copii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Sunt câteva victime cu traumatisme abdominale, toracice, însă din primele informații nu avem cazuri grave. 15-20 de persoane merg la spital.”

Salvatorii intervin cu două autospeciale de stingere, două autospeciale de transport victime multiple, patru ambulanțe SMURD și patru ambulanțe ale Serviciului Județean.

Conform centrului Infotrafic, circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției, valorile de trafic fiind în creștere.

Foto: DSU

Folosim cookies