Forțele britanice și germane au identificat două avioane de vânătoare Suhoi SU-27 și o aeronavă de recunoaștere Ilyushin IL- 20M, în spațiul internațional de deasupra Mării Baltice. Aviația germană a postat pe Twitter mai multe imagini cu aeronavele rusești interceptate.

Aeronava IL-20M (mult mai mare față de avioanele de vânătoare) dispune de sisteme speciale pentru a colecta informații în timpul misiunilor și, implicit, pentru a furniza date centrului de comandă și celorlalte avioane cu care zboară (în cazul de față, cele două Suhoiuri SU-27). Este binecunoscut faptul că, în general, aceste avioane de recunoaștere zboară cu transponderul oprit.

Prezența aeronavelor rusești în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Baltice nu este un eveniment neobișnuit. Săptămâna trecută, aeronave britanice și germane au interceptat și escortat două avioane de luptă rusești și unul de spionaj, în apropierea spațiului aerian NATO de lângă Finlanda.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday