Administrația Biden a lansat un videoclip electoral în care președintele american a prezentat pe scurt, în 3 minute, principalele obiective pentru următorul potențial mandat și “provocările” din ultimii ani. Planul electoral al președintelui Joe Biden, promovat în videoclip, se bazează pe ideea de “libertatea de a alege”, făcând în special referire la dreptul la avort, un subiect controversat pentru SUA, și la “apărarea democrației”, scrie BBC. 

Fiecare generație întâlnește un moment în care trebuie să ia atitudine în favoarea democrației. Pentru a-și apăra libertățile fundamentale. Cred că acesta este momentul nostru. De aceea candidez pentru realegerea în funcția de președinte al Statelor Unite. Fiți alături de noi. Să terminăm treaba”, a scris Joe Biden pe Twitter. 

Totodată, primele secvențe din videoclip ilustrează insurecția din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului și activiștii pentru dreptul la avort protestând în fața Curții Supreme. “Când am candidat pentru prima dată la președinție, acum patru ani, am spus că ne aflăm într-o bătălie pentru sufletul Americii. Și încă suntem”, a transmis Joe Biden în videoclip.

CNN scrie că anunțul oficial al președintelui Biden “dă startul” unei competiții care ar putea evolua spre “un retur” cu rivalul republican din 2020, Donald Trump. Biden intră în cursă cu un palmares legislativ semnificativ, dar cu o cotă de popularitate scăzută, o “enigmă” pe care consilierii actualului lider de la Casa Albă încă nu au putut-o explica. Fiind deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, Joe Biden se confruntă, de asemenea, cu reticența americanilor privind capacitatea sa de a conduce cea mai mare economie a lumii pentru încă patru ani. 

Donald Trump a anunțat în urmă cu aproximativ cinci luni că intră în cursa internă a Partidului Republican pentru obținerea nominalizării de candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Fostul președinte a fost pus sub acuzare în urmă cu trei săptămâni pentru 34 de fapte penale. Este acuzat, printre altele, că a falsificat “în repetate rânduri” registrele de afaceri pentru a ascunde diferite plăți, inclusiv către actrița Stormy Daniels.

Surse: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday