Acordul a fost anunțat chiar de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. “În urma negocierilor intense din ultimele 48 de ore, Forțele Armate sudaneze (SAF) și Forțele de Sprijin Rapid (RSF) au convenit să implementeze o încetare a focului la nivel național, începând cu miezul nopții pe 24 aprilie, care va dura 72 de ore”, a scris Blinken pe Twitter.

În cele nouă zile de la izbucnirea luptelor au fost anunțate cel puțin trei astfel de acorduri, dar niciunul dintre ele nu a fost susținut. Totuși, o relativă acalmie a confruntărilor, în weekend, a permis decolarea unor aeronave și desfășurarea operațiunilor de evacuare, pe uscat, pe mare și prin aer.

Până acum doar nouă dintre cei peste 30 de români și membri ai familiilor acestora au reușit să părăsească Sudanul.

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a avertizat ieri că violențele care au cuprins Sudanul “riscă o conflagrație catastrofală, care ar putea cuprinde întreaga regiune și nu numai”.

Sursă alternativă: Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday