Aurora Boreală este de obicei vizibilă pe cerul Islandei și al Scandinaviei, iar o apariție în nordul Statelor Unite și în unele regiuni din Canada este extrem de rară. 

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată un cer luminat de culori verzi, roz și roșii din California până în Maine. Experții explică faptul că Aurora Boreală a fost vizibilă pe o suprafață neobișnuit de extinsă a cerului, până în Carolina de Nord și Washington D.C.

Spectacolul de lumini a putut fi observat și în Arkansas, Dakota de Sud, Nevada, Arizona, Oklahoma, Texas, Iowa, Colorado, Utah sau Wisconsin. În afara SUA, Aurora Boreală a fost vizibilă și pe cerul Canadei, în Toronto și în Regatul Unit, deasupra Stonehenge. EarthSky scrie că fenomenul va fi vizibil din nou luni seara.

Serviciul Național de Meteorologie din SUA a informat că spectacolul de lumini de duminică seara (fusul orar al SUA), de deasupra emisferei nordice, a fost determinat de o furtună solară “severă” care a afectat și Pământul. Aceasta a pornit în urma unei erupții solare care a aruncat particule cu sarcină electrică dincolo de polii Pământului și a determinat astfel, în contact cu atmosfera, apariția Aurorei Boreale.

Sursa: CBSNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday