Update: Lemon a fost gazda emisiunii “CNN This Morning”, alături de Poppy Harlow și Kaitlan Collins, scrie CNN. Înainte, a prezentat timp de opt ani un show în prime-time, “Don Lemon Tonight”, care i-a adus faima pentru comentariile sincere, directe, mai ales cele îndreptate împotriva lui Donald Trump.

În urmă cu două luni, el a fost acuzat de sexism după ce a declarat pe post că “o femeie este în floarea vârstei la 20 și la 30 de ani, poate și la 40 de ani”. A continuat să-și susțină afirmația și după ce colegele de platou i-au atras atenția. Ulterior, în cadrul unei ședințe editoriale, Lemon a recunoscut că a greșit.

Știrea inițială: Într-un comunicat de doar două paragrafe, postul de televiziune conservator Fox News a anunțat că prezentatorul Tucker Carlson a susținut ultima sa emisiune pe 21 aprilie. Emisiunea din prime-time va fi găzduită interimar de mai multe persoane, până când se va găsi un înlocuitor permanent.

Fox News și Carlson nu au oferit un motiv pentru această decizie, însă anunțul a venit la doar câteva zile după ce postul tv a fost de acord să plătească 787 de milioane de dolari companiei Dominion Voting Systems, pentru a închide procesul de defăimare intentat de aceasta din urmă.

După ce Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, a atacat Dominion Voting Systems, care oferă soluții de vot electronic. Trump a acuzat în mod eronat că mașinăriile și sistemele Dominion au fost fraudate, în defavoarea sa.

Acuzațiile au fost preluate și amplificate de către prezentatorii și invitații postului Fox News. Aceștia au susținut că mașinăriile au fost manipulate pentru a-l împiedica pe Trump să fie reales. În replică, Dominion a dat rețeaua media în judecată pentru defăimare, întrucât ar fi propagat informații false cu bună știință, și a cerut daune de 1,6 miliarde de dolari.

În cadrul procesului au fost prezentate o serie de emailuri și mesaje schimbate de jurnaliștii și invitații de la Fox News, care în privat se îndoiau de afirmațiile lui Donald Trump, dar pe post le-au promovat. Printre aceste persoane se regăsea și Tucker Carlson. Fox News a susținut că mesajele au fost scoase din context și că jurnaliștii doar au prezentat punctele de vedere ale lui Donald Trump, fără a le susține.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday