În intervalul 24 aprilie, ora 16 – 26 aprilie, ora 22, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Potrivit ANM, vor fi ploi cu caracter torențial și, pe alocuri, descărcări electrice și căderi de grindină.

Acestea se vor manifesta în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a țării. Ulterior, marți, avertizarea se va extinde în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Totodată, astfel de fenomene vor fi, în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte.

Cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp, iar în zonele de munte, pe arii restrânse, de peste 30-40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70-80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday