Ministerul Apărării Naționale informează că militarii din cadrul Batalionului 151 Infanterie “Războieni” din Iași și Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova, vor participa cu aproximativ 60 de mijloace tehnice la exercițiul multinațional “Anakonda 23”.

Acesta se va desfășura în perioada 28 aprilie-18 mai, iar începând de azi, convoaie cu personal și tehnică se vor deplasa pe căi de comunicații rutiere din garnizoanele Iași și Craiova. Exercițiul a fost planificat din 2021. Este de așteptat ca la acest exercițiu să participe în jur de 13 mii de militari din Polonia, SUA, Slovenia, Suedia, Franța, Lituania, Letonia, Estonia și Turcia.

De asemenea, la Capu Midia (Constanța), vor avea loc exerciții cu lansatoare de rachete și artilerie antiaeriană, împotriva unor ținte aeriene. “Secvențele de antrenament cu trageri de luptă „EAGLE SHIELD 23-1” și „EAGLE ROYAL 23-2” vor avea loc miercuri, 26 aprilie. (…) Cele două secvențe de instruire sunt conduse de militarii francezi din cadrul Grupului de luptă ROU BG (FRA FN) staționat la Cincu (…) Obiectivele exercițiilor sunt antrenarea în comun a militarilor aliați în vederea îmbunătățirii interoperabilității și a coeziunii structurilor aliate dislocate în România prin exerciții tactice cu trageri de luptă reale”, transmite MApN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday