Kenya. Poliția a exhumat 47 de cadavre, într-o investigație ce vizează un pastor care și-a convins adepții să se înfometeze până la moarte. Alte 11 morminte, identificate.

Poliția din Kenya a exhumat 47 de cadavre în apropierea orașului de coastă Malindi, într-o investigație pornită săptămâna trecută, după ce 15 dintre membri congregației au fost salvați. În aceeași pădure în care au fost găsiți supraviețuitorii s-au găsit și 58 de morminte, de mică adâncime, în care se aflau inclusiv copii.

Așa-numita “Biserică Internațională Buna Vestire”, a fost condusă de pastorul Paul Makenzie Nthenge, arestat săptămâna trecută, care neagă că și-ar fi convins adepții să se înfometeze “până îl vor întâlni pe Isus”. Anterior, controversatul pastor a susținut că “Educația este diavolul”. Potrivit BBC, care citează presa locală, Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem și Iudeea, iar apoi și-a botezat adepții în iazuri și le-a cerut să postească.

Kenya este o țară religioasă și au existat cazuri anterioare de oameni ademeniți de biserici sau culte periculoase, nereglementate.

Sursa: BBC

Folosim cookies