Poliția din Kenya a exhumat 47 de cadavre în apropierea orașului de coastă Malindi, într-o investigație pornită săptămâna trecută, după ce 15 dintre membri congregației au fost salvați. În aceeași pădure în care au fost găsiți supraviețuitorii s-au găsit și 58 de morminte, de mică adâncime, în care se aflau inclusiv copii.

Așa-numita “Biserică Internațională Buna Vestire”, a fost condusă de pastorul Paul Makenzie Nthenge, arestat săptămâna trecută, care neagă că și-ar fi convins adepții să se înfometeze “până îl vor întâlni pe Isus”. Anterior, controversatul pastor a susținut că “Educația este diavolul”. Potrivit BBC, care citează presa locală, Nthenge a numit trei sate Nazaret, Betleem și Iudeea, iar apoi și-a botezat adepții în iazuri și le-a cerut să postească.

Kenya este o țară religioasă și au existat cazuri anterioare de oameni ademeniți de biserici sau culte periculoase, nereglementate.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday