Reuters explică faptul că scăderea vânzărilor Tesla în state liberale precum California, în ultima perioadă, este cauzată de viziunea pe care Elon Musk și-a exprimat-o pe Twitter, în ceea ce îi privește pe republicani. 

Astfel, în primul trimestru al anului 2023, cota de piață a Tesla a reprezentat aproximativ 60% din totalul înregistrat pe piața din California, în scădere față de anul trecut când cota de piață a fost de 72,7%.

California este considerată cea mai importantă piață pentru Tesla. Anul trecut aceasta a reprezentat 16% din livrările la nivel global. Rezultatele înregistrate în primul trimestru sunt evaluate de Reuters ca fiind cele mai slabe din ultimii șase ani.

Tesla a scăzut succesiv prețul și a mărit producția în SUA, China și Europa, însă, în ciuda așteptărilor, vânzările nu au crescut suficient de mult. Între timp, rivali precum Volkswagen, Chevrolet și Kia și-au mărit vânzările, chiar și piețele unde Tesla era majoritară, inclusiv în California.

Săptămâna aceasta, Elon Musk a declarat însă că va acorda prioritate creșterii vânzărilor în detrimentul profitului.  

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday