Fabrica va fi construită în St. Thomas, Ontario, iar costurile totale se ridică la 14,8 miliarde de dolari. Reuters scrie că această investiție va fi cea mai mare realizată vreodată în Canada, în domeniul vehiculelor electrice. Totodată, cel mai probabil aceasta va fi cea mai mare fabrică de baterii a Volkswagen și vor fi create până la 3.000 de locuri de muncă.

Cosurile vor fi împărțite, astfel încât Volkswagen va plăti puțin peste cinci miliarde de dolari, iar guvernul canadian va completa restul sumei inclusiv sub forma unor subvenții, până în anul 2032.

Directorul general al secției de producție de baterii a Volkswagen a declarat că fabrica “va avea șase unități de producție cu un potențial de până la 90 de gigawați pe oră, suficient pentru un milion de vehicule electrice pe an. Dimensiunile sunt enorme. Fabrica se va întinde pe o suprafață de 210 terenuri de fotbal”. Compania a anunțat că, în timp, își dorește să devină un furnizor mondial de baterii pentru mașini electrice.

Începutul lucrărilor este planificat pentru 2024, iar producția de baterii ar urma să înceapă în 2027, a precizat producătorul auto. Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat fabrica “va furniza milioane și milioane de baterii pentru a alimenta industria auto din Canada”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday