Presa israeliană citată de Sky News scrie că sistemul respectiv este programat să fie anexat sistemelor radar existente ale Ucrainei. Astfel, va trimite alerte “mai rapide și mai precise”, inclusiv pe telefoanele mobile ale cetățenilor. Noua tehnologie are capacitatea de a activa sirenele antirachetă doar în zonele vizate de atacuri aeriene, pe o arie “mai țintită”.

Publicația britanică mai scrie că oficialii israelieni și ucraineni s-au întâlnit în repetate rânduri în Polonia în ultimele zile pentru a discuta adaptarea actualelor sisteme radar ale Ucrainei la noua tehnologie. La începutul lunii februarie, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că, într-adevăr, Israelul a promis că va furniza Kievului un sistem de alertă antirachetă și anti-dronă. 

Mai mulți oficiali din cadrul serviciilor de informații ucrainene și israeliene au precizat pentru Walla și Jerusalem Post că noul sistem avansat de alertă antirachetă este pregătit pentru a fi implementat în mai multe orașe din Ucraina, până la vară. 

Surse alternative: Sky News, Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday