Incidentul s-a petrecut joi seara, târziu și, potrivit Ministerului rus al Apărării, un avion de bombardament supersonic, Suhoi Su-34, “a pierdut accidental o bombă de aviație, în timp ce survola orașul Belgorod”.

Potrivit mărturiilor și imaginilor de pe rețelele rusești de socializare, bomba a căzut într-o zonă rezidențială centrală, avariind patru blocuri și mai multe autoturisme, dar strada era pustie la ora respectivă. Guvernatorul regional a declarat că două femei au fost rănite.

Ministerul Apărării nu a precizat ce fel de bombă a fost lansată, dar suflul exploziei pare a fi aruncat o mașină pe acoperișul unui magazin aflat lângă locul exploziei.

Aflat aprape de granița cu regiunea ucraineană Harkov, Belgorod a fost deseori vizat de atacurile ucrainene cu elicoptere și rachete, dar acestea au căutat depozitele de combustibil și muniție, iar nu zonele rezidențiale.

Suhoi Su-34 este un tip de bombardier supersonic tactic (de dimensiuni mai mici, derivat din Su-27), considerat de ruși unul dintre vârfurile tehnice în materie de aviație. Mai multe astfel de bombardiere au fost doborâte de ucraineni de la începutul conflictului. Ulterior, după ce țările occidentale au început să furnizeze Ucrainei rachete antiaeriene, Rusia a folosit mai rar astfel de avioane dincolo de linia frontului.

Sursă: Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday