Pachetul de norme a primit 517 voturi “pentru” și 38 “împotrivă”. Coordonatorul proiectului a declarat: “Acest regulament oferă Uniunii Europene un avantaj competitiv. Industria europeană a criptoactivelor dispune de o claritatea aparte în ceea ce privește reglementarea piețelor, lucru inexistent în țări precum SUA”.

Statele membre au dat deja undă verde regulilor, care urmează să intre în vigoare la jumătatea anului 2024. Firmele care emit și tranzacționează criptomonede vor trebui să fie autorizate de un organism național de reglementare, care le va emite un “pașaport” pentru a oferi servicii clienților din UE. De asemenea, principalii furnizori de astfel de servicii vor trebui să își dezvăluie consumul de energie.

Parlamentul a susținut, de asemenea, noi reguli pentru urmărirea transferurilor de criptomonede, cum ar fi Bitcoin, având la bază “regula internațională de călătorie” deja utilizată în tranzacțiile financiare tradiționale. Această regulă presupune ca informațiile atât despre proveniența, cât și despre destinatarul criptomonedelor, vor fi urmărite pentru a combate spălarea de bani.

Legislația mai trebuie să primească un vot formal din partea Consiliului European, apoi să fie publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Surse alternative: Reuters, Comunicatul Parlamentului European

Sursă foto: Dusan Zidar | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday