Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) explică faptul că mai mulți militari ucraineni (nu este clar câți) au încercat, în iulie, să captureze un avion rus fără să consulte sau să anunțe autoritățile sau comandanții, după ce pilotul rus a transmis prin sistemul de telecomunicații că vrea să dezerteze. 

Astfel, militarii au oferit o serie de detalii despre locația lor și altor camarazi, dar și despre mai multe aeronave aflate pe aerodromul Kanatove din Kirovohrad. În acest mod, au ajutat Armata Rusă să efectueze un atac cu rachete asupra aerodromului.

Ca urmare a atacului, un comandant ucrainean a fost ucis, alți 17 militari au fost răniți, au fost distruse mai multe avioane de luptă, iar pista de aterizare, clădirile și echipamentele din zonă au suferit daune semnificative. SBU nu a precizat identitatea sau numărul militarilor implicați, însă a informat că aceștia sunt acuzați de trădare și abuz de putere.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday