Acțiunile producătorilor de mașini scad, după ce Elon Musk a sugerat că Tesla va continua seria de reduceri de prețuri. Renault și Tesla au pierdut joi peste 7%, iar Volkswagen 3%.

Acțiunile Tesla au scăzut joi cu 7,5%, după ce Elon Musk și-a exprimat intenția de a continua demersul scăderii drastice a prețurilor mașinilor sale pentru a stimula vânzările, deși compania înregistrează pierderi semnificative în ultimii doi ani. În paralel, acțiunile BMW au scăzut joi cu 4,4%, ale Stellantis cu 5,4%, iar cele ale Ford și Mercedes cu 3%. De altfel, Ford a pierdut 6% în ultima lună.

Confruntându-se cu un context macroeconomic volatil și cu o cerere tot mai slabă, Tesla continuă să prioritizeze vânzările în detrimentul profiturilor pe termen scurt, spun analiștii. Și Renault a înregistrat pierderi ale acțiunilor de 7,3%, însă exclude impunerea unei scăderi semnificative a prețurilor vehiculelor sale, preferând să se axeze pe stimulente de finanțare. “Fabricile sunt pline […] Funcționăm la capacitate maximă, deci nu trebuie să intrăm într-o spirală descendentă, pe care o urmează o concurența”, a explicat directorul financiar al Renault, Thierry Pieton.

Surse: Reuters, Marketwatch

Folosim cookies