Acțiunile Tesla au scăzut joi cu 7,5%, după ce Elon Musk și-a exprimat intenția de a continua demersul scăderii drastice a prețurilor mașinilor sale pentru a stimula vânzările, deși compania înregistrează pierderi semnificative în ultimii doi ani. În paralel, acțiunile BMW au scăzut joi cu 4,4%, ale Stellantis cu 5,4%, iar cele ale Ford și Mercedes cu 3%. De altfel, Ford a pierdut 6% în ultima lună.

Confruntându-se cu un context macroeconomic volatil și cu o cerere tot mai slabă, Tesla continuă să prioritizeze vânzările în detrimentul profiturilor pe termen scurt, spun analiștii. Și Renault a înregistrat pierderi ale acțiunilor de 7,3%, însă exclude impunerea unei scăderi semnificative a prețurilor vehiculelor sale, preferând să se axeze pe stimulente de finanțare. “Fabricile sunt pline […] Funcționăm la capacitate maximă, deci nu trebuie să intrăm într-o spirală descendentă, pe care o urmează o concurența”, a explicat directorul financiar al Renault, Thierry Pieton.

Surse: Reuters, Marketwatch

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday