Prezent la evenimentul Tech UK de la Londra, cancelarul (ministrul de finanțe) britanic, Jeremy Hunt, a declarat pentru Politico că “există, desigur, potențialul ca această tehnologie să fie folosită într-un mod rău intenționat. Și, într-adevăr, trebuie să fim foarte atenți la acest lucru. Dar nu cred că este posibil, în lumea în care ne aflăm, unde există țări care nu ne împărtășesc valorile democratice și care investesc masiv în inteligența artificială, să ne retragem din această cursă. Cred că trebuie să câștigăm cursa și apoi să fim super inteligenți în ceea ce privește modul în care o reglementăm, astfel încât AI să fie o forță a binelui, să îmbunătățească valorile în care credem cu toții.” 

Într-un interviu acordat săptămâna aceasta postului de televiziune american Fox News, Elon Musk a declarat că inteligența artificială ar putea duce la distrugerea civilizației, dacă este gestionată greșit și a avertizat că este nevoie de o reglementare urgentă din partea SUA. Totuși, Hunt a respins aceste avertismente, susținând că Marea Britanie trebuie să meargă “cu toată viteza înainte” în dezvoltarea inteligenței artificiale, deoarece aceasta ar putea avea o contribuție majoră în stimularea productivității slabe a economiei britanice.

Cancelarul a adăugat: “Uitați-vă ce s-a întâmplat cu șomajul de când suntem la guvernare, în 2010. S-a înjumătățit. Și s-a înjumătățit într-o perioadă în care, de fiecare dată când a apărut o nouă tehnologie, ne-am concentrat asupra ei. Nu am încercat să protejăm modelele tradiționale.” 

Toamna trecută, Jeremy Hunt și-a exprimat propria ambiție de a transforma Marea Britanie în “următorul Silicon Valley al lumii”, promițând investiții de miliarde de dolari pentru tehnologia cuantică care, spune el, ar ajuta cercetarea în domeniul inteligenței artificiale.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday