Autorităţile transmit că prăbușirea parcării din Manhattan a fost determinată aproape sigur de colapsul structurii de rezistenţă. Imaginile din mediul online arată cum maşinile s-au prăbuşit una peste alta, printre plăci de beton sfărâmate, iar persoanele care locuiau sau se aflau în jurul clădirii la momentul incidentului au început să fugă din zonă. Martorii au descris cum totul “s-a întâmplat brusc şi fără avertisment”.

Poliţia a dispus şi evacuarea unui campus universitar privat din apropiere ca măsură de precauţie. Echipele de intervenție au folosit roboți pentru a investiga dacă mai sunt victime printre dărâmături.

Registrele online ale Departamentului pentru Clădiri din New York arată că administratorul parcării a fost sancţionat pentru 45 de încălcări ale normelor de securitate, multe din cauza lifturilor. În urma unei anchete din 2003 au fost descoperite “plăci de tavan fisurate și beton cu fisuri expuse”.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday