The Washington Post a descoperit în datele pierdute de Armata Americană un document secret, ce pare a proveni de la National Geospatial-Intelligence Agency, care arată că armata chineză face progrese tehnologice care ar putea juca un rol esențial într-un eventual conflict din jurul Taiwanului.

Documentul conține imagini din satelit datate 9 august care arată două drone de recunoaștere propulsate de rachete WZ-8 la o bază aeriană din estul Chinei, la aproximativ 500 de kilometri de Shanghai. Evaluarea arată că armata chineză și-a înființat “aproape sigur” o primă unitate de vehicule aeriene fără pilot care intră în subordinea Comandamentului Teatrului de Est, filiala militară responsabilă de aplicarea pretențiilor de suveranitate ale Beijingului asupra Taiwanului.

Alte documente detaliază o serie de dezvăluiri despre spionajul chinez și modernizarea militară, inclusiv informații care arată că Taiwanul nu este pregătit pentru a contracara superioritatea aeriană a Chinei în timpul unei eventuale invazii.

Sursa: Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday