Publicația britanică a aflat că, în cadrul summit-ului miniștrilor de Externe ai țărilor G7 din Japonia, aceștia au discutat despre faptul că “trebuie să fie pregătiți” pentru situația în care Rusia va riposta prin tactici extreme, în încercarea de a păstra teritoriul ucrainean deja ocupat. Potrivit unor surse din Ministerul britanic de Externe, cele mai bogate șapte națiuni ale lumii au discutat inclusiv despre lanțurile de aprovizionare pentru combustibilul centralelor nucleare, cu scopul de a îndepărta Rusia de pe piața internațională a energiei de acest fel.

Singura modalitate acceptabilă pentru occidentali de a rezolva conflictul din Ucraina ar fi ca Putin să își retragă trupele, inclusiv din Crimeea, iar Occidentul intenționează să ofere Kievului instrumentele necesare pentru a recupera peninsula. De altfel, în cadrul summitului G7, miniștrii și-au reafirmat angajamentul de a “intensifica, coordona pe deplin și aplica” sancțiunile împotriva Rusiei.

The Guardian amintește că, luna trecută, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova este pregătită pentru contraofensiva Ucrainei. Acesta a avertizat că țara sa va folosi “absolut orice armă” dacă Kievul va încerca să recucerească Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday