Bloomberg: Taiwan va cumpăra 400 de rachete antinavă Harpoon din SUA, în contextul tensiunilor cu China. Va plăti un miliard de dolari.

Pe 7 aprilie, Pentagonul a anunțat un contract în valoare de 1,17 miliarde de dolari pentru 400 de rachete antinavă cu lansare de la sol, fără a preciza și cumpărătorul. Mai multe persoane familiarizate cu achiziția au declarat acum pentru Bloomberg că este vorba despre Taiwan. Producția ar urma să fie încheiată în martie 2029.

Pentagonul a refuzat să confirme tranzacția, însă a declarat că Statele Unite pun la dispoziția Taiwanului articole și servicii de apărare necesare pentru a-i permite să mențină o capacitate suficientă de autoapărare

Când președintele Camerei Reprezentanților din SUA a primit-o pe președinta Taiwanului în California, a subliniat necesitatea de a accelera livrările de arme către insulă, în fața amenințărilor tot mai mari din partea Chinei.

Taiwan a anunțat încă din 2020 că plănuiește să cumpere rachete antinavă Harpoon, fabricate de Boeing, ca parte a planului de modernizare a armamentului. 

Sursa: Reuters

Folosim cookies