Pe 7 aprilie, Pentagonul a anunțat un contract în valoare de 1,17 miliarde de dolari pentru 400 de rachete antinavă cu lansare de la sol, fără a preciza și cumpărătorul. Mai multe persoane familiarizate cu achiziția au declarat acum pentru Bloomberg că este vorba despre Taiwan. Producția ar urma să fie încheiată în martie 2029.

Pentagonul a refuzat să confirme tranzacția, însă a declarat că Statele Unite pun la dispoziția Taiwanului articole și servicii de apărare necesare pentru a-i permite să mențină o capacitate suficientă de autoapărare

Când președintele Camerei Reprezentanților din SUA a primit-o pe președinta Taiwanului în California, a subliniat necesitatea de a accelera livrările de arme către insulă, în fața amenințărilor tot mai mari din partea Chinei.

Taiwan a anunțat încă din 2020 că plănuiește să cumpere rachete antinavă Harpoon, fabricate de Boeing, ca parte a planului de modernizare a armamentului. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday