Luni, Sega Sammy a precizat că “acest subiect va fi discutat de consiliul nostru de administrație astăzi, 17 aprilie 2023, și vom anunța în timp util atunci când vor fi luate decizii cu privire la această opțiune strategică”. Sega, compania din spatele jocurilor “Sonic The Hedgehog”, va oferi cu 19% mai mult față de valoarea de piață a Rovio. 

Anterior, Wall Street Journal a relatat că valoarea tranzacției ar putea fi de aproximativ 1 miliard de dolari, însă, la acel moment, Rovio a refuzat să comenteze asupra valorii potențiale a achiziției.

BBC amintește că, la începutul acestui an, Rovio a purtat discuții cu compania de jocuri israeliană Playtika Holding cu privire la o potențială preluare. Cu toate acestea, discuțiile dintre cele două companii s-au încheiat luna trecută fără a ajunge la o înțelegere.

Cu sediul în Finlanda, Rovio este cunoscută mai ales pentru brandul Angry Birds, care a început ca un joc popular pentru mobil în 2009, fiind primul de acest fel care a ajuns la un miliard de descărcări. A cunoscut apoi mai multe versiuni derivate, iar marca a produs și două filme Angry Birds.

Anul trecut, compania a declarat că numărul de descărcări din toată gama sa de jocuri a ajuns la cinci miliarde. Cu toate acestea, Rovio încă nu a venit cu o continuare care să reproducă popularitatea globală a Angry Birds. 

Rovio are aproximativ 550 de angajați în cele opt studiouri de jocuri din întreaga lume.

Surse alternative: Reuters, BBC

Sursă Foto: Jarmo Piironen | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday