Grupul celor șapte națiuni bogate a convenit să accelereze dezvoltarea energiei regenerabile și a cerut reducerea consumului de gaze naturale, pentru a intensifica eliminarea treptată a combustibililor fosili.

Potrivit unui comunicat emis duminică dimineață după o reuniune în Japonia a miniștrilor energiei din țările G7, capacitațile de producție noi de energie fotovoltaică și eoliană ce vor fi instalate până în 2030, de peste un terrawatt, reprezintă mai mult decât echivalentul întregii capacități actuale a întregii Uniuni Europene.

Deși miniștri G7 au recunoscut nevoia de a reduce consumul de gaze, ei au precizat că investițiile în acest sector pot ajuta la abordarea potențialelor deficite de energie, pentru a evita în situații de criză repornirea centralelor pe cărbune, așa cum s-a întâmplat după izbucnirea războiului din Ucraina.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday