Teixeira este acuzat de sustragerea și distribuirea neautorizată a unor documente și materiale clasificate, fiind adus în fața judecătorilor din Boston vineri după-amiază.

În plângerea depusă de guvernul american împotriva lui Jack Teixeira se arată că acesta a avut acces la informații și programe secrete de nivel înalt încă din 2021, ca parte a rolului său în cadrul Gărzii Naționale Aeriene. În declarația sub jurământ furnizată instanței de către agentul special FBI Patrick Lueckenhoff, se arată că Teixeira “a semnat un acord de confidențialitate obligatoriu pe viață” pentru a avea acest acces.

Luekenoff adaugă că “suspectul ar fi trebuit să recunoască faptul că dezvăluirea neautorizată de informații protejate ar putea duce la acuzații penale”. Potrivit documentului în care se prezintă plângerea împotriva lui Jack Teixeira, acesta a folosit computerul de la locul de muncă pentru a căuta cuvintele “scurgere de informații” în rapoartele secrete. Aparent, a făcut acest lucru după ce în presă au apărut primele informații despre scurgere, Teixeira dorind să se asigure că serviciile secrete nu știu că el este autorul. 

Tânărul de 21 de ani va fi audiat miercuri, iar până atunci va rămâne în arest.

Surse: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday