Un grup masiv de protestatari a pătruns cu forța în sediul central al gigantului de lux LVMH, care deține mărci precum Louis Vuitton sau Moët. “Dacă Macron vrea să găsească bani pentru a finanța sistemul de pensii, ar trebui să vină aici ca să-i găsească”, a declarat un lider de sindicat în fața clădirii LVMH.

Șeful poliției din Paris, Laurent Nunez, avertizase că manifestanții ar putea ataca “ceea ce ei consideră a fi simboluri ale capitalismului”.

Potrivit CNN, joi după amiază sunt așteptate manifestații în toată Franța, care ar putea scoate în stradă până la 600 de mii de oameni, împotriva reformei pensiilor. Mâine, Curtea Constituțională va decide dacă legislația, adoptată prin asumarea răspunderii guvernului, fără un vot în parlament, este sau nu constituțională.

Primarul Parisului Anne Hidalgo și-a exprimat sprijinul față de manifestanți. Într-un mesaj pe Twitter, doamna Hidalgo a scris că “această reformă este nedreaptă și violentă. Francezii cer de luni de zile retragerea acesteia, guvernul trebuie să-i asculte”.

Între timp lucrătorii din salubritate au intrat din nou în grevă, refuzând să mai ridice gunoiul de pe străzile Parisului.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday