Ministrul Justiției a anunțat o ordonanță de urgență menită să reducă amenințările și incidentele violente din instituțiile școlare, platformele cu conținut video scurt fiind considerate “inspiraționale” pentru valul de violențe din ultima perioadă.

Săptămâna trecută, un bărbat înarmat cu un topor a ucis patru copii într-o grădiniță din sudul Braziliei, iar, cu o săptămână înainte, un adolescent și-a înjunghiat mortal profesorul, într-o școală din Sao Paulo.

Potrivit Reuters, o lege din 2014 prevede că platformele de internet nu sunt responsabile de conținutul postat de utilizatori, cu excepția cazului în care nu respectă o decizie judecătorească de eliminare a conținutului. Guvernul a încercat luna trecută modificarea acestei legislații, pentru a forța platformele sociale să facă o selecție mai riguroasă a conținutului, dar legislația a fost atacată de Meta (Facebook, Instagram) și de Alphabet (Google, Youtube).

Ministrul Justiției a mai spus că Protecția Consumatorilor va începe imediat să evalueze responsabilitatea fiecărei companii în reglementarea proactivă a conținutului dăunător pentru elevi.

Sursa: Reuters

Foto: Chernetskaya | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday