Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a avertizat totuşi că turbulenţele actuale din sectorul bancar şi creşterea preţului petrolului ar putea încetini rata creşterii economiei globale în a doua jumătate a anului 2023. Explică însă că instituția pe care o conduce estimează, în ansamblu, că economia globală nu va crește cu +1,7% cum preconia în ianuarie, ci cu +2%. Cu toate acestea, încetinirea economică de anul acesta, comparativ cu 2022, amplifica o criză a datoriilor pentru ţările în curs de dezvoltare.

Malpass a explicat într-o conferinţă de presă că revizuirea se datorează unei perspective îmbunătățite privind redresarea economică a Chinei după eliminarea restricţiilor legate de pandemie. Creșterea economică a Chinei este estimată la +5,1% în acest an, comparativ cu +4,3% estimați în urmă cu patru luni.

Economiile avansate, inclusiv SUA și Europa, se descurcă, de asemenea, puțin mai bine decât a anticipat Banca Mondială în ianuarie.

Sursă: Reuters

Sursa Foto: Maks Gotsuljak / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday