Cluburile Wolverhampton Wanderers (Wolves) și Chelsea, dar și Premier League au condamnat scandările adresate suporterilor Chelsea în timpul meciului de sâmbătă, câștigat de Wolves cu 1-0. 

Wolverhampton, echipa gazdă, a precizat într-un comunicat de presă: “Homofobia, la fel ca toate celelalte forme de discriminare, nu-și are locul în fotbal sau în societate, iar oricine are un comportament discriminatoriu trebuie să răspundă penal. Putem confirma că au fost efectuate trei arestări de către poliția din West Midlands în urma scandărilor discriminatorii și a homofobiei”

În timpul meciului, crainicul stadionului Molineux le-a comunicat suporterilor că nu sunt tolerate comportamentele și scandările discriminatorii. Ulterior, clubul a declarat că va oferi sprijin deplin poliției în ancheta lor: “Le mulțumim tuturor suporterilor și personalului care au raportat incidentele și vom continua să milităm pentru incluziune și să combatem abuzurile discriminatorii, fie în interiorul stadioanelor, fie online”.

Surse alternative: Reuters, Sky News Sport

Foto: Facebook/Wolverhampton Wanderers FC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday