La începutul anului, Virgin Orbit a încercat, fără succes, să lanseze o rachetă din Marea Britanie, iar de atunci nu a mai reușit să atragă finanțări. Din această cauză,  compania parte a grupului Virgin, deținut de miliardarul britanic Richard Branson, și-a cerut insolvența în această săptămână.

Reuters dezvăluie că între cele două momente, un investitor mai puțin cunoscut s-a oferit să ajute compania cu 200 de milioane de dolari. Potrivit informațiilor obținute de agenția de presă, s-ar fi ajuns la un acord preliminar în consiliul de administrație, iar angajații au fost informați că operațiunile vor fi reluate treptat.

Înțelegerea a picat la numai câteva zile după ce investitorul, Matthew Brown, a spus la un post de televiziune că este “în discuții finale” pentru a investi în Virgin Orbit. În ziua respectivă, acțiunile companiei au urcat cu peste 60%. Ulterior, pe 25 martie Virgin l-a acuzat pe Brow că a încălcat clauza de confidențialitate când a vorbit public despre înțelegerea preliminară. În plus, trei persoane familiarizate cu subiectul au declarat pentru Reuters că Brown le-ar fi oferit directorilor de la Virgin informații false despre trecutul său.

Agenția de presă a găsit discrepanțe în afirmațiile făcute de Brown la televizor și pe LinkedIn legate de companiile în care a mai lucrat, de investițiile pe care le-a mai făcut și de asociații cu care a colaborat. Investitorul a respins toate acuzațiile și a declarat că “aveam banii, 100% aveam banii” pentru investiție. A spus că Virgin Orbit nu i-a oferit toate informațiile de care ar fi avut nevoie pentru a lua decizia finală de a oferi cele 200 de milioane.

Brown a mai afirmat că nu deține acțiuni la Virgin Orbit și că nu a avut de câștigat de pe urma creșterii prețului acțiunilor. Totuși, în dosarul de insolvență figurează o persoană cu același nume, ca deținător a 239 de acțiuni în valoare de 48 de dolari. Investitorul spune că e vorba de o coincidență de nume.

Reuters nu a găsit informații legate de Matthew Brown în registrele a două companii unde el susține că a lucrat. În plus, un purtător de cuvânt al OpenAI le-a declarat că Brown nu a colaborat niciodată cu ei, așa cum s-a lăudat el.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday